Myšlenky


@Santorini

Myšlenky k nám přichází pořád, ani si neuvědomujeme, že se jimi zaobíráme. Je skvělé mít myšlenky, jelikož ty nás posunou vždy nějakým směrem. Směrem, který někdy nečekáme. Můžou být dobré ale i špatné. Tyto špatné nás mohou také posunout dál a to je dobře. Nebojte se špatných myšlenek, jen je nenechejte vás převálcovat. Zkuste s nimi pracovat, aby Vám i přes to všechno špatné dali to dobré z nich. Abyste si řekli, že takoví nejste, nebyli jste a ani nebudete nikdy chtít být. Proč se nechat jednou zastrašit špatnými myšlenkami, když těch lepších je minimálně stejně nebo více.



A pokud už byste tyto myšlenky měli, zkuste se chvíli pozastavit – zajít si na hodinu jógy, projít se do přírody a nebo se jen tak v klidu nadechnout a nepřemýšlet vůbec. Jednou jsem zkusila meditaci, nevěděla jsem jak na ni a stačilo říct jen "v klidu počítejte svůj nádech a výdech" a pokud jste se ztratili, tak začněte od začátku.

Věřte mi pomáhá to.



Naopak, když máte ty dobré myšlenky, nezapomeňte si je uchovat v sobě na ty špatné dny. Dny, které nakonec přijdou, protože v životě je to takto pořád. Jednou je člověk nahoře a jednou dole, jak na houpačce. Ale na tom všem je nejlepší to, že víme, že to špatné období s horšími myšlenkami přejdou. Ani se nenadáte a budou pryč.

A jaký recept na špatné myšlenky máte? Zajdete si také na hodinu jógy nebo máte jiné triky?

Komentáře

  1. Upřímně řečeno moc špatné myšlenky nemám a jsem ten typ člověka co si s málo čeho něco dělá. Pokud ale někdo na toto trpí poradila bych asi to, aby se ten dotyčný zamyslel nad tím jak se má dobře a jak se mají lidé na druhé polovině zeměkoule. My si nemáme nač stěžovat, máme všechno. Jinak určitě meditace je dobré se naučit a praktikovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Teri děkuji moc za skvělé tipy :) Souhlasím, že se opravdu máme dobře oproti některým zemím. Je potřeba si užívat to, co máme :)


    OdpovědětVymazat
  3. Vyloženě špatný myšlenky asi nemívám... Spíš je to takový to chvilkový: "A udělala jsem všechno, co jsem měla?" A pak si říkám (omlouvám se za výraz) seru na to. Pokud sem to neudělala, udělám to zítra. Se svět nezboří. A týká se to většinou pracovních věcí.
    S ostatníma věcma si tak nějak hlavu nelámu vůbec. Spíš si vždycky říkám, že nějak bylo, nějak bude a děj se vůle boží (I když v boha nevěřím a nábořenství bych nejradši rozdrtila pod podpatkem).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za skvělé tipy, toto je hodně dobrý způsob. Opravdu se svět nezboří a vždycky to všechno nějak dopadne. A někdy i líp než si myslíme :)

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Když jsi introvert.....