Jak se postavit špatnému rozhodnutí?


Každý den nás provází rozhodnutí, naše rozhodnutí, která nám mění každodenní cestu. Všechny rozhodnutí děláme jen my sami. Ikdyž si necháváme někdy poradit od ostatních. Nakonec rozhodnutí jsou jen naše. Dlouhodobá rozhodnutí, která jsou nejtěžší, ale i ta krátkodobá. Ta která jsou potřeba každý den, někdy i několikrát za den. Jsou malá, ale jsou také velice důležitá. To jsou ty, které nás posouvají k tomu velkému cíli.


Vlastní cestu máme jen a pouze ve vlastních rukou, v rukou našich rozhodnutích. Ale co když je to špatné rozhodnutí? Když se všechno pokazí? Nejen, že se budeme muset v danou chvíli spolehnout sami na sebe. Ale v tuto chvíli jsou nejdůležitější ti, okolo nás, co jsou tu pro nás. Co nám pomůžou se poprat s našim špatným rozhodnutím. Oni tu jsou, věřte mi. Když potřebujete jsou tu přátelé, rodina, co nás v tom nenechají samotné.


Když uděláte špatné rozhodnutí, tak to může vypadat, že budete jen vy sami, kdo se s následky bude muset poprat, ale není to tak. Naopak, když se rozhodnutí vymkne kontrole, jsou to ti vedle nás, na které se musíme spolehnout.


I já jsem mohla o víkendu zažít, jaké to je mít přátelé a rodinu, která tu v mém špatném rozhodnutí, jakou cestou se vydat byla. To je hrozně moc, mít skvělé lidi, o které se můžete opřít. Víte, že nejste sami, teď a ani nikdy nebudete.


Nebojte se tedy dělat špatná rozhodnutí, nakonec vám někdo okolo vás pomůže se i se špatným rozhodnutím poprat. Nebuďte na vše sami, ikdyž se v tu danou chvíli cítíte být sami. Nejste sami a nikdy nebudete. Jen se nebojte si o tuto pomoc říci. Jak už jsem v jednom článku psala, nebojte se říct si o pomoc, protože jednou tu pomoc bude potřebovat i ten druhý a taky si vám o tu pomoc „snad“ jednou řekne.


Jsme, buďme tu jeden pro druhého, navzájem si pomožme a podejme si ruce pro pomoc, když to potřebujeme. O tom se píše snad v každé písničce, knize a ve všech možných textech.


Udělali jste i vy nějaké špatné rozhodnutí? Pomohli vám lidé okolo vás?


Komentáře

  1. Mně připadá, že špatná rozhodnutí dělám neustále, především ve vztazích tápotám a ve výběru partnera a při prvopočátečním seznamování, vždycky se obracím na přátelé, kteří mi pomůžou, ale člověku se uleví, ale na druhou stranu jsou to má rozhodnutí a nejlíp se poperu s tím sama :) CO mi taky zbyde jiného...

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vztahy jsou hrozně složité a tam je plno těžkých rozhodnutí.
      Je super, že se s tím umíš poprat hodně sama a zároveň víš, že pokud potřebuješ, tak jsou tu i přátelé :) nejméně aspoň na to, že to můžeš někomu říct a to ti pomůže se s tím poprat sama.

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....