Neskonalá věrnost pejsků

 


Po dlouhé době jsem měla u sebe doma na hlídání naší fenečku (Julču). Najednou jsem se těšila domů ještě více. Ten pocit mít pejska doma, který na vás čeká a těší se, jak přijdete už domů. Těší se na vás víc než vy na něj. To mi věřte. Ta jejich oddanost, věrnost a pocit štěstí, které mají, když jsou s vámi. Tohle všechno vám pejci dají milionkrát více než vy jim.


Vím, není lehké mít pejska doma, je to hrozně moc starostí, závazek na několik let, nemožnost jen tak vycestovat bez zařízení hlídání. Ale stojí to za to a vsadím se, že každý, kdo pejska vlastní, vám řekne to stejné.


Oni vás milují a tu lásku vám dávají každou vteřinu. Jsou věřní a vy se nikdy necítíte sami. O osamělosti jsem jeden článek psala a cítít se osaměle není nic moc.


Kde se v nich bere tato neskonalá věrnost? Je to tím, že bez vás nemohou nic udělat? Určitě není, je mnoho psů, kteří své páníčky nemají a věřím, že i oni umí být věrní.


Myslím si, že je to tím, že milují celým srdcem a nebojí se ani to srdce dát více páníčkům nebo cizím lidem. Je to bezstarostná láska, stejně jako u dětí. Milují naplno a věří, že se jim ta láska, kterou dávají vrátí zpět a ona se vrátí.


Toto je i moje vlastní motto. Rozdávat kolem sebe lásku, porozumění, smích, radost a to stejné se mi vrací zpět. Tak to podle mě v životě chodí. To co dávám, to také dostávám zpět.


Mějte radost, dělejte co vás baví a nezapomeňte tu radost rozdávat kolem sebe a uvidíte, že ji dostanete zpět.


Kdo z vás má pejska doma, podělte se také se mnou v komentáři o to, jaký je a kolik lásky a radosti vám dává.

Komentáře

  1. Ahojky,

    přesně jak píšeš. Málokdy si uvědomujeme že pes je pro nás (pro lidi) jen součást života, ale my jsme pro psa celý jeho život. To, že na nás dokáže hodiny a hodiny upřeně čekat až dorazíme z práce a potom po příchodu nás vítá jako by nás rok neviděl - tento pocit nikdy neomrzí. Když si člověk myslí, že ho nemá nikdo z lidí rád a nikdo mu nerozumí si nezadá s pocitem, že tvůj pes tě věrně a oddaně miluje nade vše :-)

    Přeji krásný den a další zajímavé myšlenky,
    Terka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je úžasný komentář a přesně to cítím a věřím že i ostatní, co mají pejska.
    Jsme celý jejich život a vidíme to na nich a v jejich očích.

    Přesně, vždycky když člověk pochybuje o sobě nebo nemá nikoho za kým jít, vždycky ví, že ten pejsek tu pro něj vždy bude a pak se nemůžeme cítit nikdy sami, protože nejsme :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....