Neutopíš se, když spadneš do řeky, utopíš se, když zůstaneš pod vodou.

 


To když se díváte na film, kde byste moudra moc nečekali, zbožňuju. Vždycky si potom tu větu někam napíšu a když ji potřebuji, nakouknu do svého deníčku.

Věřím, že tahle věta některým z vás může pomoct se podívat na svoje trápení z druhé strany. Většina z nás má někdy období, kdy se cítíme, že se topíme.

Nenechte se ale svými myšlenkami držet pod vodou. Vždyť člověk, který by se chtěl sám utopit, se nikdy neutopí. To vlastní tělo a mozek nikdy nedopustí. Nenechte tedy ani myšlenky, které Vás drží pod vodou, vás tam dále držet. Zkuste vyplavat nad hladinu a rozhlédnout se kolem sebe. Zkuste se zaměřit na něco nového, co vás od toho starého odpoutá. Život opravdu umí být úžasný, plný energie, když budeme chtít a přesně to budeme hledat.


Hledejte to, co vás baví, co vás naplňuje, ať je to jízda na kole, být v přírodě, číst si knížku, sportovat. Dělejte zkrátka to, co vás bude držet nad vodou a s čím zapomenete na to špatné. Uvidíte, že to špatné se nakonec rozhodne odejít, jelikož uvidí, že se na něj nesoustředíme, neřešíme ho. Vím, že život není jednoduchý, ale zkusme si ho zjednodušit jak jen to jde a dělat jen to, co nás baví.


Já když se cítím špatně, tak se spojím s moji rodinou nebo přáteli a kdyby neměli čas (což v dnešní době moc nemají), zajdu si na jógu, zaplavat nebo se začtu do knížky. Což je naprostý relax, protože číst knížku a řešit, co se děje v knížce a ne v mém vlastním životě, je naprosto skvělý. Najednou zapomenete na svoje trable a užíváte si děj té dané knížky. A kdyby naopak jste četli knížku, která má velice těžké téma a ta postava v knize měla horší příběh než je ten váš samotný. Vždy uvidíte, že může být hůř. Dokud opravdu nejde o zdraví a vlastní život, jsou to jen malé starosti a ty dříve nebo později přejdou. Jen je potřeba se nad ně povznést a podívat se z vrchu. Z ptačí perspektivy se pak problémy nezdají tak velké.


Viděli jste v poslední době také nějaký film, který vás inspiroval? Jak se snažíte nezůstat pod vodou vy?

Komentáře

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....