Radost z maličkostí





Je to úžasný pocit, když se přistihnete při vlastní radosti, která byla z úplné maličkosti. Může to být cokoliv, co nemá velkou hodnotu peněz. Ale má obrovskou hodnotu pro naše srdce.  Ani si kolikrát neuvědomujeme, že pro nás ta daná věc má takovou hodnotu. Někdy také záleží na chvíli, kdy tu maličkost dostaneme, najdeme, vzpomeneme si na ni. V určité chvíli nám nemusí přinést to, co má přinést. Ale když přijde v hodnou chvíli, je to k nezaplacení. 


Je to i obsaženo v přísloví „jak málo stačí k dětské radosti“ Ať jste dětmi malými nebo už dospělými, ty děti v nás mají radost právě z maličkostí. Z maličkostí, které nám vykouzlí úsměv na rtech, otevře naše srdce. Přináší nám štěstí, radost, úsměv, kterého se nechceme vzdát.


Občas odletí tak rychle, jak k nám přiletěla. Ale víte co, zůstane s námi tak dlouho, jak budeme sami chtít. Jak dlouho ji udržíme v myšlenkách. Nenechte tu radost odletět dřív než si jí naplníte celé svoje srdce. Pak z ní můžete těžit ještě hodně dlouho. Radost je úžasná, když s námi je. Když není, tak myslíme na to, kdy už se vrátí.


Radost rozzáří Vaši tvář úsměvem, ale co víc, rozzáří také ostatní kolem nás. Zkuste někdy taky nějakou maličkost, o které víte, že někomu přinese radost, někomu dát. Není to o tom kupovat obrovské dárky, právě naopak. Umíme žít z maličkostí. Každý z nás. Udělá nás to šťastnými. Můžeme takto být plni radosti často. Právě proto, že to nemusí být nic velkého, drahého.

Na milion procent vám potom tu radost vrátí zpět a ten pocit někomu tu radost předat, je úžasný. Zkuste to, jestli už jste dlouho nikomu radost neudělali.



A jaká maličkost by vám udělala radost? Také rádi dáváte radost ostatním?


PS: děkuji svoji sestře, díky ní by tento článek asi ani nevyšel. Ve správnou chvíli, ve chvíli, kdy jsem seděla nad prázdnou stránkou asi půl hodiny, mi přišla zpráva, kde byli jen fotky sestry s mými malinkými synovci. A na jedné fotografii bylo jen jedno obrovské rajče a dvě šťastná rozzářená kukadla mého nejmladšího synovce. Rozzářený radostí, že může zase vyzkoušet něco nového.

Komentáře

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....