Vnitřní síla

 



Někdy přijde situace, ve které se necítíme moc dobře a chceme, aby hned bylo zase lépe. A ono to najednou nejde hned. Nic vlastně v životě nemáme hned. Vždy musíme být trpělivý. Ale to, co by nám nejvíc mělo pomoct je najít naší vnitřní sílu. To je ta síla, která nás drží v těch nejtěžších dnech. Je to ten záchranný bod, který s tou nezastupitelnou trpělivostí nám dává šanci dále žít. Žít ten bezstarostný život plný lásky, štěstí a pohody. A ten chceme všichni, každý den, pořád.


Vnitřní síla je ten motor, který nás dokáže rozhýbat i v těch těžkých chvílích. To je to, co bychom si měli budovat sami v sobě.


Věřím, že vnitřní sílu má každý z nás a každý z nás s ní umí pracovat. Rozhodně máme všichni umění s ní pracovat, budovat ji a zvětšovat. Nejen, že nám k tomu pomůže sebeláska, protože ta neskutečně pohání ten motor, ale také pocit důležitosti. To, že jsme pro (někoho) ostatní důležití. Že tu máme pro koho být a kdo s námi tvoří tu naši sebelásku, vnitřní sílu a vše, co nás v životě pohání za našimi sny.


Ve druhém díle podcastu od Petry Priesol jsem prošla cvičením, kde jsem měla zjistit, co právě teď potřebuji.


Umět se hluboce nadechnout, jako v józe, a přemýšlet sama nad sebou a pokládat si otázky. To je podle mě důležitý krok k tomu, aby si člověk uměl vybudovat i vlastní vnitřní sílu. Umět mluvit sama se sebou, najít si ten čas a umět si položit otázku, co potřebuju. Pro každého je v tom daném okamžiku, kdy se necítíme moc dobře, důležité něco jiného.


Najděte i vy něco důležitého, mluvte sami se sebou, budujte svoji sebelásku a svůj motor - vnitřní sílu. O ten se pak budete moct opřít, když to bude potřeba. A věřím, že těch dní bude méně, když si občas najdete čas sami na sebe a pocítíte důležitost své osoby a to, že máte na celý život parťáka (sami sebe), který vás tam uvnitř drží a nikdy nepustí a neodejde.


Buďte důležití sami pro sebe, budujte svoji vlastní vnitřní sílu a buďte spokojení.


Co je pro Vás důležité pro budování vnitřní síly? Sami si ji nějak budujete? Co vám pomáhá?


PS: Zkusit si cvičení od Petry můžete taky, na mě to zabralo neskutečně: https://www.youtube.com/watch?v=KG8kXdl7TfY

Komentáře

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....