Jak se poprat s našimi starostmi?



Nestyďte se za to, že se vám v životě stalo něco špatného. Každý z nás má svůj příběh a ne vždy jsou dny plné radosti. 

Myslím, že říct, že všichni máme svoje starosti, je pravdivé. Podle mě neexistuje nikdo, kdo by neměl svoje vlastní problémy, starosti, špatné dny nebo špatná rozhodnutí. To vše patří k nám lidem. Každý den zažijeme tolik věcí, že je nemyslitelné, aby všechny byly skvělé. 

Proto nezapomeňte, že když máte nějaký problém, se s ním někomu svěřit nebo se s někým poradit (odborně i neodborně). Každý potřebujeme v danou chvíli pochopení a přijde, když se o to nebudete bát podělit. Všichni máme někoho, kdo by naši situaci mohl pochopit a pomoct nám se podívat na vše zpovzdálí nebo z nezaujaté strany. Zkusit nám si s tím poradit. 

Vím, že nakonec jsou to naše kroky nebo činy, které je vyřeší, ale podporu potřebuje každý z nás. Pocit vědět, že na to nejste sami a že nejste jediní, kdo má nějaké vlastní problémy, je k nezaplacení hlavně ve chvíli, kdy nevidíme cestu ven. Kdy potřebujeme vědět, že nejsme jediní, kdo se trápí, nebo se někdy za svůj život trápil. Vím, že se to na první pohled nemusí zdát, že jiní mají problémy, ale věřte, že každý řeší vlastní věci, které je trápí. To co netrápí vás, může trápit někoho jiného. 

Nedávno jsem vedla podobný rozhovor i s mojí sestrou. Ukázali jsme si i bolestné části našeho života.  Vžít se do života těch druhých, nám pomůže se podívat na svůj život také jiným pohledem. 

Vím, že není lehké někoho pustit do svých problémů, ale zkuste to. Pomáhá to víc, než když se budete snažit celý život, se s tím poprat jen vy sami.

Věřte ostatním, dejte jim šanci vás vyslechnout, buďte upřímní a nebojte se říct o sobě i něco špatného. Nejen že vám to osobně pomůže, ale pomůže vám to stmelit váš vztah, vaše přátelství nebo váš pohled na toho druhého.


Vím, že jsem již něco podobného v jiném článku psala nebo trochu nakousla, ale je potřeba si to někdy připomenout a cítím, že teď je pro mě a možná i pro někoho z vás ten správný čas, si to připomenout.


Máte problém se podělit i o to špatné ve vašem životě? Komu se nejčastěji svěříte?

Komentáře

  1. Já mám vždy tak jednou týdně několikhodinové rozhovory po telefonu s mamkou (bydlím v jiné zemi) a jak kolikrát zrovna nemám náladu nebo chuť, tak po každém hovoru s ní je mi o mnoho líp! Prostě ze mě vše spadne, vzájemně si radíme, svěříme se a je pravda, že je to neskutečně léčivé, když na to svěřování má člověk správné lidi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář. Souhlasím, je to k nezaplacení. A když jsi takto daleko od domova, je skvělé vědět, že tam pro tebe pořád je.

      Vymazat
  2. Zase moc pěkně napsáno. :) A pravdivě. Nesmíme se bát starosti přijmout. Patří k nám, jsme jimi také tvořeni... protože nikdo není 100% šťastný. Důležité je ale o nich vědět a sžít se s nimi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásnou zpětnou vazbu :) vážím si toho.
      Skvělý přístup, vědět i o svých starostech a nebát se s nimi žít.

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....