Když je důvěra to nejcennější....



Nedávno jsem si sepsala do deníku, co je pro mě v práci nejdůležitější mít nejen mezi kolegy, klienty, ale i v životě s mými přáteli, rodinou a dalšími.


Nejcennější a nejdůležitější věc, kterou na světě můžete dostat, získat a hlavně darovat je důvěra. Důvěru je velice těžké vybudovat, ale na druhou stranu tak jednoduché ztratit. Troufám si říct, že ji každý hledáme celý život v lidech okolo nás. Potřebujeme vědět, na koho se můžeme spolehnout, komu se svěřit a kdo nás nezradí. 


Říká se, že nejprve by měl člověk zamést před vlastním prahem. Zkuste být tedy nejprve lidmi, kterým mohou druzí důvěřovat. Buďte upřímní k sobě a k ostatním okolo vás. Někteří se bojí být upřímní, protože se to ostatním nebude líbit. Nebojte se proto ostatním ukázat i něco špatného. Většina by vás měla alespoň zkusit pochopit, protože se každému z nás dějí i špatné věci. Tím se buduje důvěra.


V práci jsem se naučila, že je dobré říct klientům i to, co by se jim nemuselo líbit. Právě proto, aby věděli, co očekávat. Pak se nemůže stát, že by přišli a řekli, že jsem jim něco zatajila. Občas pak naopak přijdou říct, že to bylo přesně tak, jak jsem řekla. A v tu chvíli vědí, že mi mohou věřit. A tak to podle mě funguje i v našem životě. Říct někomu, že se mi něco nepovedlo, že jsem v něčem špatná, že mě něco nebaví, je to nejdůležitější.  Většina lidí to pochopí a naopak uvidí, že jste k nim upřímní a oni budou upřímní k vám. Budete si moci důvěřovat a to je v životě jedna z nejcennějších věcí. Mnoho lidí z nás DŮVĚRU hledají.


Zkuste nejprve ukázat druhým, že vám mohou důvěřovat, uvidíte že pak budete moci důvěřovat i vy jim. Budete tak důležití jeden pro druhého ve vašich životech a to je na světě to nejcennější. 


Jak je podle vás možné získat důvěru? Jste upřímní a nebojíte se říct i to špatné?

Komentáře

  1. Důvěra se skutečně získává hodně obtížně. Zvlášť pokud ji jednou ztratíš. Podle mě jde o to, nelhat, nevykrucovat se a přesně jak říkáš, ukazovat, že jsem člověk, ne robot. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj pohled na důvěru, je to pravdivý a upřímný :)

      Vymazat
  2. Ano, přesně tak. Vždy je důležité začít u sebe. S čímkoliv. Protože jakmile se mi nastavíme a budeme něco dělat nějak, energie, kterou budeme vyzařovat, automaticky donutí ostatní, aby se chovali také tak. :) Takže ano - nejprve je třeba zamést před vlastním prahem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný :) přesně takto sem to myslela. Budeme pak vyzarovat přesně tu energii, která se nám vrátí zpět :)

      Vymazat
  3. Moc pěkně napsáno. Důvěra se těžko buduje, ale lehko ztrácí, a pak je těžké ji znovu obnovit. Je skvělé, že jsi upřímná ke svým klientům, pro lidi, co slyší neradi pravdu, to musí být těžké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pěkný komentář :) zatím jsem měla jen dobrou zpětnou vazbu. Když se ta pravda netýká daných lidi, tak se dá pravda lépe přijmout :)

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....