Omluvte se, když se zmýlíte a přiznejte chybu NAHLAS



Když nastane chvíle, kdy víte, že jste něco udělali špatně, je dobré se umět omluvit a  přijmout vlastní chybu. Přiznat ji tomu druhému a to nahlas. To vás posune dál a rozhodně to posune i toho druhého. Umění přiznat chybu je rozhodně jedno z nejtěžších věcí v našem životě.


Ne všichni se chceme omlouvat. Raději budeme křičet kolem sebe a hledat viníky v někom jiném, i když víme, že to není správné. 


Ta úleva je to nejlepší, co můžete sami pro sebe udělat a zároveň také i pro ostatní. Říct někomu, že jste něco udělali špatně není jednoduché a to víme všichni. Proto uznání a vzájemné porozumění od druhé osoby by měla přijít hned vzápětí. A kdyby nepřišla, tak vždy víte, že jste to udělali vy správně. Umějte ocenit i sami sebe, že jste to dokázali.


Buďte upřímní nejen sami k sobě ale i k ostatním. Většina, budete se divit, omluvu přijme a někdy začnou brát v tu chvíli i vinu na sebe a to váš vztah posune na mnohem vyšší úroveň. 


A nemyslím tím jen vztah mezi partnery. Vztahy jsou všude kolem nás - rodina, spolužáci, kolegové, kamarádi a další. Tihle všichni patří do našich životů. Tyhle všechny ovlivňujeme a oni ovlivňují vás.


Nebojte se omluvit a přiznat chybu, opravdu to většina lidí pochopí. Nejen lidé, kterým na vás záleží, ale i ti, kteří ví, že omluvit se je velice těžké. Protože umět si sám nasypat popel na hlavu, je neskutečně těžké. Raději hledáme viníky v někom jiném. Nejlehčí způsob, jak se zbavit svých chyb je, když hodíme vlastní chyby na někoho jiného, je to totiž naše první obrana. 


Jak to máte s omluvami vy? Umíte se snadno omluvit, nebo se s tím většinou perete?

Komentáře

  1. Někdy si říkám, že se omlouvám AŽ MOC snadno. Problematické to podle mě je, protože pak si ten druhý nestihne vůbec uvědomit, že třeba taky trochu udělal chybu (většinou je to totiž na obou stranách). Ale také nemám ráda rozhádané vztahy, nepříjemné ticho atd...

    Mimochodem, nádherná žlutá pozitivní fotka! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc ✨

      Věřím, mám to také tak, není potřeba se hádat. Nejlepší je si to říct, ale chápu, že to není někdy jednoduché. A rozhodně by se neměl pořád omlouvat jen ten jeden. Přesně jak říkáš, vždy na to musí být dvě strany.

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....