Pokora a díkůvzdání

 


Tento blog jsem spustila na konci června, ale moje první články vyšly už minulé Vánoce. Ano těsně před Vánoci, kdy jsem si pročítala články mých oblíbených blogerek a představovala si, jak tyto články píši i já sama a že na druhé straně počítače bude někdo, koho budu moci také motivovat a nějakým způsobem inspirovat. 

Ale jelikož letošní Vánoce pro mě nese plno změn, nemám čas nasát vánoční atmosféru a psát článek plný vánočních drobností. 


Ale přesto bych ráda v toto článku psala o pokoře a díkůvzdání, které jsou Vánoce naplněny, jelikož jsou zde tyto krásná slova všude kolem nás. Někdy si to neuvědomujeme, ale potkáváme mnoho lidí, zejména z rodiny a přináší s sebou lásku, pohodu, klid. A věřím, že v tuto vánoční dobu s sebou nesou zejména pokoru, protože ví, že nejsou na světě sami a že nedokáží vše sami a že ví, že tu mají i své blízké, kteří jim mohou pomoci. Není přece potřeba, abychom vše zvládali jen sami.


V Americe před pár dny již oslavili den díkůvzdání. V naší zemi se tento den nijak neslaví, ale i přesto si myslím, že vzdání díků je všude kolem nás, jen si to možná někdy neuvědomujeme. Věřím, že někteří z nás si ve vánoční čas najde chvilku poděkovat sobě, svým blízkým a všem, kteří nám minulý rok pomohli. Není totiž jen čas vánoční, kdy se snažíme pomáhat ostatním, ale je to po celý rok. Hlavně nyní v koronavirové krizi můžeme tyto pomoci vidět.


Přeji vám, aby letošní Vánoce a celý čas vánoční byl pro vás nezapomenutelný a ať jste zejména se svými bližními. Užít si vánoční písničky, vánoční trhy, vánoční dárečky, vánoční cukroví, pečení, nakupování a vše, co k těmto úžasným dnům patří. 


Najděte si ale i vy chvilinku čas poděkovat alespoň jednomu člověku, uvidíte, že tomu člověku dodáte plno energie a věřím, že i vám osobě přinese i mnohem více. 


Jak si užíváte vánoční čas vy? Už máte napečené cukroví, poslechnuté nějaké vánoční písničky? Najdete si i vy chvilinku na poděkování?


Komentáře

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....