Začátek nového roku a srovnávání



Na začátku každého nového roku nás naše myšlenky zavedou k porovnávání. Porovnávání toho, co se v loňském roce událo s tím, co jsme si chtěli splnit.

Ale myslím, že bychom všichni měli přestat vše porovnávat a žít přítomným okamžikem. Vždycky totiž všechno nějak dopadne, jestli na tom z celého srdce pracujeme a nebo naopak nepracujeme vůbec. Někdy by bylo potřeba se zastavit a nic neřešit, prostě si užívat to, co máme teď. Ne každý může mít to, co máme my teď.


Být vděční i za to, když něco nedopadlo podle našich představ, protože nikdy nevíme, co by se mohlo stát, kdyby to přesně podle těchto našich představ dopadlo. Nikdo nám totiž nezaručí, že to, co jsme chtěli, bylo to správné pro nás.


Vnímat každou chvilku našeho života, je přece NOVÝ ROK, který nám dává plno nových příležitostí, času, radosti, lásky, klidu, který si můžeme užívat, pokud budeme chtít.


V novém roce nepřemýšlejte o něčem, co se mělo stát, ale o tom, co máte teď a tady. To vám nikdo nevezme. 


I drobnosti a okamžiky jsou důležitou součástí našeho života. Kolikrát tyto malinkaté části našeho života jsou ty nejdůležitější. Nemusí být důležité jen něco velkého, co se nám událo. Někdy je opravdu těžké se zaměřit na tyto okamžiky a drobnosti, přes bolest, kterou třeba zrovna máme. Nenechte se ji převálcovat a nedržte ji při životě, kdo chce trpět více než musí? Vzpomeňte si na všechny ty radosti z loňského roku 2020 -  a že jich bude - ať vás posílí.


Také na začátku každého roku srovnáváte, co se vám povedlo nebo nepovedlo?  Jakou maličkost si budete z loňského roku pamatovat?


Komentáře

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....