Jak si kvůli plánování přinášíme neplánované věci...


Když myslíte, že zrovna teď víte, co vás čeká, tak vždy stejně může přijít něco, co vás překvapí, co jste nečekali. Můžete mít vše naplánované, ale stejně se to nemusí stát. Můj život je plný plánování, tak jako většiny z vás. Rádi si plánujeme budoucnost, aby byla taková jakou chceme. A samozřejmě naše plány se mohou každý den, každou hodinu nebo minutu změnit v nový plán. Mít život pod kontrolou? Jde to vůbec? Někdy si myslím, že ano, ale pak mě většinou něco překvapí a je to všechno jinak. Je to proto, že to tak nemá být? Je to proto, že ta změna je důležitá k dalšímu kroku v našem životě? Je to proto, abychom si něco uvědomili? 

Uvědomit si, že nemám vše pod kontrolou, je pro mě jedna z nejtěžších věcí. Ale zároveň, když vidím, jak se mi vše mění pod rukama, tak si uvědomuji spoustu věcí. Když něco neplyne, tak jak si představujeme, tak nám to může dodat sílu. Sílu věřit, že je něco lepšího, než jsme si  sami naplánovali. A jelikož většinou věřím v pozitivní věci, tak nakonec na těch všech změnách najdu přesně to, co jsem do života potřebovala. 

Sama nevěřím v boha, ale věřím, že je něco okolo nás, co nám pomáhá žít lépe, jednodušeji, kvalitněji, s láskou, klidem a pohodou. Jinak by přece neexistovali všechny ty krásné věci na světě. Myslíte si, že je to hloupost, nebo to někdo z vás taky takto cítí? 


Možná že věřit, že vše se děje ze správných důvodů, nám přináší všechny ty pozitivní věci v našem životě. Všechny ty věci, které si chci vším tím plánováním přinést do svého života a nakonec život sám přinese ještě lepší.


Asi se budu opakovat, ale v dokumentu Tajemství jsem se naučila, že největší síla je v našich myšlenkách. Tak když plánujete krásné věci, myslíte na úžasné věci, tak si je také přitáhnete. V tom je ta síla. Jít za tím krásným, co život nabízí. A nezapomeňte, že i když někdy musíte jít oklikou, tak nakonec se k tomu všemu krásnému dostanete. Říká se, že jestli to dobře nedopadlo, tak ještě není konec.


A jak to máte s plánováním vy? Věříte v pozitivní přístup a na dobrý konec?


Komentáře

  1. Myšlenka jsou strašně důležité. Je super umět s nima pracovat, já dělám, co je v mých silách a taktéž věřím, že si lze do života přitáhnout to hezké :D ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář a přeji ať ti ty pozitivní věci přichází pokaždé, když si to přeješ a ikdyž je nečekáš ✨

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....