Když investování není jen o penězích




V posledních dnech všude okolo sebe narážím na to, že největší investicí v našem životě je to, co víme. 


Což můžeme vidět třeba jen v maličkostech jako je cesta. Když jdeme po cestě, kterou známe, tak nám vše přijde jednodušší a cesta se najednou zdá kratší. Proč to tak je? Je to tou jistotou, kterou nám naše vědomí nabízí? Opět nastupuje otázka strachu, už nejsme nervózní a nemáme strach z dané cesty. Že něco víme, je pro nás to nejcennější, co můžeme v životě mít. Ráda si tuto myšlenku připomínám. Drží mě to stále v pohotovosti a chtíči se učit novým věcem. 


Nikdo neříká, že musíme vědět všechno, ani to snad nejde, ale zaměřit se na věci, které jsou pro nás a náš život důležitý a zkoušet se danému tématu více věnovat. V dnešní moderní době plné technologií a informací všude okolo nás, to nikdy nebylo snazší. Ale víte, co je ještě cennější? Jít osobně na dané semináře a žít daným tématem, zarýt si ho do paměti a stejně jak s tou "cestou" po ní jít a vyzkoušet ji. Ta naše osobní zkušenost nám dodává odvahu, energii a zbavuje nepříjemného strachu. Když se ta nová věc stane něčím, co známe - stejně jako v práci, když se učíte novou věc a jednou, dvakrát, desetkrát si ji vyzkoušíte - tak potom najednou prostě to přijde samo a umíte to, nebojíte se toho a berete to, jako kdybyste se to učili hrozně dávno.


Nebojte se tedy investovat do svých znalostí, věcí co vás baví nebo jen zajímají. Do věcí, které vás v životě posunou dál. Věřím, že už se lockdown, v  podobě jaký byl, nevrátí a i my všichni ostatní budeme moci znovu najít plno zajímavých seminářů, které nás krůček po krůčku donesou k našemu cíli. A jen nezapomeňte, že i cesta je cíl a užít si i chvíle, kdy se ty všechny informace učíte. Je někdy zajímavé, jak se můžeme naučit i jen z toho, že v tu danou chvíli jsme na daném místě, se správnými lidmi, se správnými informacemi nebo se správnou motivací. 


Někdy nám pomůže i to, že něco nevíme. To nás také posouvá v našem životě k rozhodnutím. Kdybychom třeba věděli, co nás na dané cestě čeká, tak bychom se do ní nikdy nevrhli a přitom tyto cesty v našem životě nás dokážou většinou posunout nejdál. 


Chodíte rádi na semináře a učíte se novým věcem? Na jakém semináři jste naposledy byli? Jsou pro vás informace investicemi?


Komentáře

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....