Čekat nebo konat?





Největší expert na to “počkat si” jsem já a věřím, že když tato slova čtete, tak se v tom i uvidíte  někteří taky. 


Určitě je někdy fajn si na něco počkat, ale kdy zjistíme, že už to čekání je až moc dlouhý a kdy začít jednat? No jelikož jsem expert na to, že spíš čekám než konám, je těžké v tomto radit, pro mě, ale jedno jsem si z toho odnesla. A to že čekání je drahé a ochudí vás o mnoho. Ale i přesto myslím pozitivně, protože se věci nedějí jen tak. Přijde něco jiného, nového, díky čemu jsme se v minulosti k něčemu neodhodlali a rozhodli vyčkat.


Ne vždy bychom si měli dávat vinu sami sobě, že jsme něco neudělali a jen čekali. V dané chvíli jsme se vždycky rozhodli. Jestli to rozhodnutí je čekat nebo konat, je nakonec vždy na nás. Je to také rozhodnutí !!!!


Čekáme na to, že přijde něco lepšího, něco co nás nakonec přesvědčí k činu. 


Jenže někdy to přijít nemusí a tak se rozhodujte vždy co nejlépe, hlavně srdcem, abyste toho možná nelitovali. Většinou litujeme toho, co jsme neudělali, než že bychom to zkusili a prostě to nevyšlo.


Hrozně lehké je čekat a nechat věci plynout. Ale pravé kouzlo je naopak v tom nečekat a třeba se do něčeho vrhnout po hlavě. Protože to, že nestojíme na místě, nám dává příležitost k novým zážitkům a tak poznat i sami sebe v nových rolích, pozicích, do kterých bychom se třeba nikdy nedostali, kdyby bylo na světě jen “čekání”. 


Ráda proto koukám na různé reality show, do kterých si řeknete, že byste nikdy nešli, ale na konci, když se těch lidí ptají, co si z celé show odnesli, tak řeknou, že rozhodně jsou to nové zážitky, zkušenosti a kamarády. 


Tak jen nečekejme a poznávejme….nové lidi, nové zkušenosti, příležitosti, sebe… 


Protože poznat všechno, co se nám život snaží nabídnout je neskutečný a proto jen čekat není fér pro vás samotné ani pro svět okolo vás. Někdy, někde, někdo potřebuje, abychom v danou chvíli nečekali, protože tím i ostatní kolem nás se mohou posunout dále. Je to jako skládačka osobností na světě. Každý svým způsobem patříme do určité skupiny lidí, které ovlivňujeme a kteří ovlivňují nás. A tím, že třeba čekáme, tak i ti ostatní musí čekat. 


Buďte upřímní sami k sobě a odpovězte si na otázky, proč v dané chvíli čekáte? Co by vám to rozhodnutí mohlo přinést a co naopak vám vezme? Co jste ochotni nechat jít? Proč tak váháte? Pojmenujte to!!!


Nezapomeňte spíše myslet optimisticky. Pesimismus v ničem nepomůže, jen vás kolikrát odradí od činů. Nikdy není nic tak těžké, jak to strach v nás umí vytvořit.


Už vám také někdy čekání změnilo váš život? Snažili jste se mu vyvarovat? Nebo nečekáte a prostě jdete do všeho po hlavě?

Komentáře

  1. Moc krásný článek. Pořád říkám, že čekat se vyplácí. I kdyby bylo nejhůř, přijde čas, kdy bude lépe. Jen člověk musí vydržet a počkat si. Nebo jít tomu naproti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš a určitě zkusit tomu jít naproti je někdy potřeba. A někdy není co ztratit, tak proč to nezkusit :)

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....