Když měníme své životy




V mém životě se peru pořád s tím, co chci v životě dělat a jak a kam se posunu dál. S tím také přichází otázky, proč nedělám stále to stejné řemeslo? Proč nezůstanu u toho, co jsem se vyučila a nezůstanu u něj. Proč nesedět v kanceláři a neprodávat zájezdy? Vždyť tomu jsem dala svých 9 let pracovního života. Stojí za to, být zase v jiném oboru a vše se učit od začátku? 


Pak mi dojde, že o tom přesně život je. Není o tom stát na jednom místě klidu s nohama nahoru. 


Stále se v životě učíme, i kdyby to bylo opravdu jen v jednom oboru. Ale víte, co je nejdůležitější? Vzít si vše, co jsme se v průběhu svého života - pracovního či osobního sebou do další cesty našeho života. Je důležité si sednout a ujasnit si, co si sebou z původní práce bereme a co tam necháváme. U každého je to samozřejmě něco jiného. A posunout své dobré kvality na další level. A není nic špatného na tom se posunout dál. Každý se v průběhu času měníme. 


S postupem času vidím, kam mě to posunulo, vidím, co jsem vše musela změnit a hlavně, co jsem si sebou do své nové práce vzala. A v nové práci přesně to využívám. Každý z nás máme na to, abychom se učili něco nového. Jen se nevzdávat a brát to jako příležitost, žádný trest. Na tresty se díváme negativně. A s negativní myslí se uzavřeme a neposuneme se dále. Přesně to si člověk musí sebou nést celý život v sobě…. mít otevřenou mysl a brát vše jako příležitost. I kdybychom selhali, naučíme se něco o sobě také. I ta selhání jsou právě to, co někdy v danou chvíli potřebujeme, abychom se něco naučili. Nejvíce se naučíme tím, jak se v dané chvíli zachováme. Vzdáme to? Nebo budeme pokračovat dále? 


Víte, vždy je důležité pochopit sami sebe a položit si otázku, proč jsme se tak rozhodli, zachovali. Někdy není lehké si na to odpovědět, ale právě v tu chvíli se naučíme nejvíce…o sobě samých.




To, že člověk mění obor své práce, neznamená, že ve své práci nebyl dobrý. Naopak to znamená, že má kuráž začít znovu, tam kde se cítí lépe nebo se posunout dále a naučit se novým věcem. A tím, že si vezmeme ze staré práce to nejdůležitější, v nové práci se staneme ještě lepšími.


Tak když dostanete příležitost, nebojte se ji využít. Vím, že je to nesmírně těžké. Co v životě není….

Zkoušejte nové věci, aspoň poznáte, co vás baví a co vás dělá šťastnými. Nebojte se vyjít ze své komfortní zóny. 


Život nabízí mnohem více…


Jsem z malé vesnice, moc dobře vím, že kdybych tam zůstala, nikdy bych nezažila vše co mi svět nabídl a neměla bych tak otevřenou mysl pro to, co mi vše ještě může nabídnout.


Enjoy your life in all ways !!!!! A nech se překvapit svoji budoucností.










 SLEDUJTE MĚ

na Instagramu, kde najdete INSPIRACI do Vašich dnů!!

na Fabebooku, kde je vždy aktuální info k novému článku občas i něco navíc. BUDETE HNED V OBRAZE.


Komentáře

  1. Taky bych někdy ráda změnila svou práci. Bohužel si uvědomuju, že ve všech pracích člověk musí dělat otravné a nudné činnosti, které unavují a žerou volný čas, který by jinak mohl věnovat tomu, co má nejraději. Například rozjímání, přemýšlení o bytí a nebytí, četbě, psaní básní atd... Asi bych byla nejspokojenější někde ve vrátnici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, v každé práci je něco, kdy si řekneme, že nám to bere náš čas, kdy bychom mohli dělat plno jiných věcí, které nás dělá šťastnými a naplnili náš život více.

      Vždy můžeme zkusit novou práci. Každá práce nabízí nové možnosti. Tak proč to nezkusit ;)

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....