Jak se dostat ven z kruhu pochybností?




Občas zjistíte, že jste udělali něco špatně a nebo vás ještě na to někdo upozorní. A to někdy potom vede k tomu, že najedou začnete dělat více chyb a najednou se otočíte a všechno, na co sáhnete, je špatně. Je to tím, že jste najednou vystresovaní ze všeho, co máte udělat.  Hlavně pozor na to, abyste kvůli tomu o sobě nepochybovali. Aby to nevedlo k tomu, že si pak budete myslet, že všechno děláte špatně a opravdu začnete o sobě pochybovat. Udělám to příště dobře? Co když ne?  A najednou se ocitáte v kruhu plném pochybností. Jak z něho teď ven?


Rozhodně je nejdůležitější sami sobě říct, že jsme jen lidi a že můžeme udělat něco špatně. Hlavně o sobě nepochybujte jako o člověku. Nikdo vám nevezme to, co si sami o sobě myslíte a jak se cítíte. Proto se zaměřte v tu chvíli sami na sebe. Řekněte si, co jste kdy udělali dobře a na co jste hrdí. Přece nemůžeme umět vše. Máme právo chybovat.


Byla bych ráda, kdybyste si z tohoto článku odnesli alespoň jednu věc a to mít DŮVĚRU V SEBE SAMA. Nikdy o sobě nepochybovali, ikdyž uděláte něco jinak, špatně, chybně?  Je to vůbec chybné? K tomu už jsem psala pár řádek v tomto článku


Někdy totiž pochyby o sobě samém nám vezme spoustu energie, kterou opět musíme někde načerpat.  Věřte si a vězte, že jste dobří v tom co děláte.


Pochybovali jste někdy o sobě? Jak jste se z toho dostali vy? Co vám osobně pomáhá?


Komentáře

  1. Nevím, jestli jsem o sobě někdy pochybovala, ale myslím, že ano, myslím si, že do určité míry o sobě někdy pochybuje každý. Nevybavím si ale konkrétní příklad.
    Nicméně dnes jsem si utvrdila, že přeci jenom nejsem úplnej debil. :D Povedlo se mi v práci přijít na důvod jednoho problému, který už dlouho řeší několik lidí a furt nic z toho. No, a já jsem se nad tím dnes zamysela a asi jsem na to přišla. :D
    A jak to tak tady píšu, tak si říkám, že vyřešit něco, co se dlouho nikomu nedaří, i kdyby to měla být sebětší prkotina, je dobrý způsob, jak se z pochyb dostat. Protože se člověku něco prostě podařilo. Něco, co se ostatním dlouho nechtělo povést a ono to pak může sloužit jako záchytný bod, než se podaří něco dalšího. Nevím, jestli dávám úplně smysl, ale snad jo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky si připomenout, co sme fakt udělali dobře a co se nám povedlo je skvělá motivace, aby člověk o sobě přestal pochybovat.

      Moc přeju ať se ti v práci daří dál :)

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější články

Myšlenky

Když jsi introvert.....